Grönsakswok med ugnsrostad tofu och jordnötssås

Jag tycker att tofu kan vara lite jobbigt att steka så den här gången provade jag sprida ut den på en plåt och köra den i ugnen, och det blev så bra! Den blev riktigt krispig och stod där snällt i ugnen och blev klar medan resten av maten tillagades. Till det blev det en hel drös med grönsaker och en smarrig jordnötssås. Glöm inte att marinera tofun i ett par timmar i alla fall.
 
 
4 port
 
Du behöver:
 
Tofu:
500 g tofu
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk limesaft
1 msk sriracha
1 msk finpackad ingefära
1/2 dl vatten
 
Grönsakswok:
2 stora morötter
2 zucchini (ca 600 g)
500 g champinjoner
350 g brytbönor
1 knippe salladslök
ca 30 g ingefära
1 röd chili
1/2 kruka koriander
japansk soja
sesamolja
peppar
 
Jordnötssås:
1 dl jordnötssmör
1/2 dl tahini
3 dl vatten
1 msk limesaft
2 msk japansk soja
2 tsk sriracha
 
Gör såhär:
 
Tofu:
Krama ur så mycket vätska du kan ur tofun och tärna den.
Blanda ihop alla ingredienser i en påse och lägg sedan i tofun.
Låt det marinera i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten om du är ute i god tid.
Strö ut tofun på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i 200 grader i ca 20.
 
Grönsakswok:
Hyvla morot och zucchini med t.ex. mandolin eller potatisskalare.
Skiva champinjonerna, dela bönorna, skiva salladslöken tunnt, finhacka ingefäran och chilin.
Hetta upp en panna med lite olja, fräs sedan morot och zucchini ihop med en skvätt japansk soja.
Lägg över grönsaksstrimlorna i en serveringsform.
Fräs sedan champinjonerna ihop med finhackad chili, en skvätt soja, sesamolja och peppar.
Fräs sedan ingefära och brytbönor.
Blanda allt fräst med salladslöken.
Hacka koriandern och blanda i den.
Blanda sedan i tofun i woken.
 
Jordnötssås:
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka tills den tjocknat något.
Ringla den sedan över woken.


Kommentarer
Postat av: Felicia

muums

2017-10-12 @ 08:39:51
URL: http://frokentv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0