Blomkålsgryta med yoghurt

Vill du laga middag på under 30 min? Då kanske du ska prova denna smakfyllda gryta som lyser upp vilken vardag som helst!
 
 
6 port
 
Du behöver:
1 stor gul lök
1-2 chilifrukt/sambal oelek efter smak
250 g champinjoner
500 g blomkål
100 g smör/margarin
1 msk spiskummin
1 msk gurkmeja
2 dl vatten
2 dl grädde (eller t.ex. havregrädde)
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
3-4 dl yoghurt (eller t.ex. soyghurt)
4 dl kokta kikärtor
40 g fryst koriander
ca 2-4 msk limesaft
salt
 
Gör såhär:
Hacka löken och finhacka chilin.
Skölj champinjoner och blomkål och skär i bitar.
Smält smöret i en stor kastrull och häll i spiskummin och gurkmeja.
Fräs sedan lök, chili, champinjoner och blomkål tills det mjuknat.
Häll på vatten, grädde, mandelmjöl och kokos, låt koka tills blomkålen är genomkokt.
Rör i kikärtor och koriander, smaka av med lime och salt.
Servera grytan med ris och/eller naan.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0