Grillad tonfisk med limeaioli

Det här var den här sommarens maträtt för mig, jag hade aldrig ätit färsk tonfisk förut och oj vilken miss jag gjort! Därför fick vi helt enkelt laga detta flera gånger, annars kändes det nästan sorgligt. Vi grillade alltid fisken men det går såklart bra att tillaga den i stekpanna också. Mitt serveringsförslag är pommes frites, grönsallad med mozzarella och oliver och limeaioli. Det är så otroligt gott!
 
 
2 port
 
Du behöver:
2 filéer färsk tonfisk (125-200 g/st)
olivolja
salt
peppar
 
alla ingredienser till en sats aioli, förutom citron (t.ex. på ägg, aquafaba eller sojadryck)
1 lime
 
Gör såhär:
Börja med att tvätta limen till aiolin.
Riv av zesten och pressa ur juicen.
Gör din aioli enligt grundreceptet du valt men byt ut citron mot lime.
Blanda i zesten och smaka av.
 
Smörj in filéerna med olivolja.
Salta och peppra båda sidorna.
Se till att grillytan/stekpannan är riktigt riktigt varm.
Grilla/stek tonfisken hastigt, max 2 min per sida för den ska fortfarande vara rosa i mitten.
Servera genast med tillbehören.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0