Sojafärswok

Det här kan vara min bästa nudelrätt just nu. Nudlar kan lätt bli lite ihopklibbade och här löser det sig så bra med en woksås som nudlarna får ligga i medan resten av maten lagas. Byt ut grönsakerna om du har några andra favoriter eller behöver tömma kylen på något. Jag lagade woken med sojafärs men det går såklart med köttfärs också om man hellre vill äta det.
 
 
4-6 port
 
Du behöver:
2 dl japansk soja
3 msk sesamolja
2 msk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 msk socker
 
250 g nudlar (äggfria för veganskt)
1 liten zucchini
250 g champinjoner
250 g broccoli
400 g vitkål
4 salladslökar
 
1 stor chili
4 vitlöksklyftor
20 g ingefära
500 g fryst sojafärs
koriander (1 knippe färsk eller 1 ask fryst)
 
Gör såhär:
Blanda ihop soja, sesamolja och vinäger i en stor skål, pressa i vitlöken och rör i peppar och socker.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj dem sedan i kallt vatten och blanda ner dem i skålen.
Skölj och strimla zucchini, champinjoner, broccoli, vitkål och salladslök.
Stek allt på hög värme och rör sedan ner det med nudlarna.
Finhacka chili, vitlök och ingefära och stek i rikligt med olja, tillsätt färsen och stek tillsammans, rör sedan ner det i nudelskålen.
Blanda i koriander och servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0