Moqueca

Jag vågar knappt kalla detta moqueca med tanke på att jag ätit moqueca i brasilien och har brasilianska vänner, men låt oss kalla det en försvenskad version helt enkelt! Här utan massa palmolja i och serverad helt utan farofa som det alltid var till i brasilien. Det här är helt enkelt en härlig fiskgryta med mycket smak och brasilianska influenser. Fisken går att variera om man vill såklart, här blev det på torskrygg för att det var på extrapris och för att det är så himla gott!
 
 
6 port
 
Du behöver:
450 g torskrygg (eller annan vit fisk)
1/2 dl citronsaft
1/2 tsk salt
4 vitlöksklyftor
 
1 gul lök
2 röda paprikor
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
 
400 g krossade tomater
500 ml kokosmjölk
1-2 dl vatten
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
1-2 msk paprikapulver
1 kruka färsk hackad/en ask fryst hackad koriander
400 g frysta räkor utan skal
2 msk limesaft
salt
 
Gör såhär:
Tina fisken om den är fryst och skär den i ganska stora kuber.
Blanda citron, salt och pressad vitlök i en skål, rör i fiskbitarna och ställ åt sidan.
Strimla lök och paprika och finhacka chili och vitlök.
Fräs lök, paprika, chili och vitlök mjukt i en skvätt olja i en gryta.
Häll sedan på krossade tomater, kokosmjölk och vatten.
Smula i buljong, rör i paprikapulver och koriander.
Låt det koka upp ordentligt och häll sedan i fisken ihop med sin marinad och de frysta räkorna.
Rör runt ordentligt och smaka av med lime och salt.
Servera direkt ihop med ris.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0