Spenatsoppa

Det var en gång en hobbymatbloggare som skulle frosta av frysen. Då hittade hon en påse hackad spenat och tänkte; åh nej jag måste jag nog laga spenatsoppa. Men sagan fick ett lyckligt slut för soppan blev supergod, ägget perfekt kokt och matlådan dagen efter höll tätt i väskan!
 
 
4 port
 
Du behöver:
500 g fryst hackad spenat
1 gul lök
1 stor smörklick (ca 2 msk)
1 dl vitt vin
1-2 kryddmått chiliflakes
2 tärningar grönsaksbuljong
1 l kokande vatten
2 dl creme fraiche
salt
peppar
 
Gör såhär:
Tina spenaten i micron.
Hacka löken slarvigt.
Lägg en stor klick smör i en kastrull, slå på plattan och häll i löken när smöret fräser.
Häll sedan i spenaten och veva runt allt ett tag.
Häll på vinet och smula sedan i chili, det ska inte bli starkt utan bara få en liten fin chiliton.
Smula i buljongen och häll sedan på vattnet.
Låt allt koka några minuter, rör sedan i creme fraiche.
Mixa soppan med stavmixer, ställ sedan tillbaka den på plattan och låt den koka upp igen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med kokt ägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0