Tryffelrisotto

Ni kanske minns att jag köpte tryffel till min sambo i julklapp och lagade tryffelpasta? Några veckor senare lagade vi en lika lyxig risotto och här kommer receptet på det!
 
 
2 port
 
Du behöver:
150 g portabello
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl avorioris/arborioris
1 dl vitt vin
5 dl svampbuljong
15 g tryffel
1 citron (zest och ev. saft)
1 dl hyvlad parmesanost
 
Gör såhär:
Skiva portabellosvampen och stek den i lite smör, salta och peppra och lägg åt sidan.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs mjukt i smör.
Rör i riset och häll sedan på vinet, låt koka upp och späd med lite buljong i taget medan riset suger åt sig.
Hyvla tryffeln tunnt eller rör ner i riset, spara eventuellt lite till garnering.
Fortsätt koka riset, rör om ibland och smaka av.
Rör i citronzest och parmesan när riset mjuknat.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft.
Lägg upp i tallrikar och toppa med svampen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0