Tryffelpasta

Gott nytt år på er! Här kommer ett perfekt recept för er som har lovat att äta lyxigare mat i år. Jag gjorde nämligen ett genidrag och köpte färsk gotländsk tryffel till min sambo i julklapp, det är alltid bäst att ge bort något både presentmottagaren och man själv får glädje av ju! Den första rätten vi lagade var en enkel men ack så lyxig och himmelskt god pasta, pricken över i hade varit att göra egen pasta såklart men det orkade vi helt enkelt inte denna gång. Ja det är en kalorität måltid men ät sallad dagen efter då, jag lovar att det är värt det!
 
 
2 port
 
Du behöver:
30 g torkad karljohansvamp
25 g pinjenötter
2-3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
3 dl grädde
1 msk fond (svampfond eller oxfond)
15 g färsk tryffel
2 port pasta (gärna färsk)
svartpeppar
salt
smör & olja att steka i
25 g parmesan
 
Gör såhär:
Blötlägg karljohansvamp tills den är mjuk, 30-60 min (spara vattnet som smaksättare till något annat gott!).
Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Finhacka karljohan och vitlök och fräs i en het panna med lite smör och olja.
Häll på vin och dijonsenap och sen grädde och fond, skvätt i någon msk av svampblötläggningsvattnet.
Koka ihop såsen och smaka av med salt och peppar.
Riv i tryffeln och rör ner den i gräddsåsen, spara ev. lite till garnering.
Koka pastan någon minut kortare än den ska kokas.
Lägg sedan ner den direkt i såsen och låt den koka klart (al dente såklart) där.
Servera med pinjenötter, parmesan, ruccola och gärna ett gott vin!
 
 


Kommentarer
Postat av: Hemma Hos Felicia

wow vilken lyxig känsla man får, nästan som att man är på restaurang!! :)

2018-01-03 @ 09:21:46
URL: http://feliciahblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0