Vegansk paella på blomkålsris

Här om veckan gjorde vi blomkålsbiffar och jag hade överskattat lite hur mycket blomkål det egentligen behövdes, så plötsligt stod jag där med massa blomkålsris som inte hade någon uppgift i livet. Men vips ihop med lite blandade grönsaker och ett paket gammalt saffran så blev det en fantastisk liten rätt! Jag hade tänkt göra aioli till men hade inte tillräckligt mycket olja hemma så det blev en enkel yoghurtsås med vitlök, salt och peppar istället.
 
 
4 port
 
Du behöver:
350 g blomkålsbuketter
1 morot
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1/2 g saffran
1 dl vitt vin
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
200 g haricots verts
250 g körsbärstomater
300 g champinjoner
1 liten zucchini
1 gul paprika
1 grön paprika
ca 200 g valfria oliver
250 g körsbärstomater
1 citron
 
Gör såhär:
Mixa blomkålen i en matberedare till blomkålsris.
Skala och slanta moroten tunnt.
Hacka löken och finhacka vitlöken, fräs i en skvätt olja i en stor kastrull.
Tillsätt blomkål, morot och saffran och fräs lite till.
Häll sedan i vin och tomatkross, smula i buljongen och häll på vatten.
Ansa haricots vertsen och dela dem på mitten, rör i dem i grytan, låt stå och puttra på låg värme.
Skär champinjonerna i kvartar, zucchinin i tunna halvmånar och paprikorna i strimlor.
Stek dem i omgångar i en panna bredvid, salta och peppra.
Rör ner allt i grytan och smaka av med salt och peppar.
Rör i oliverna.
Halvera körsbärstomaterna och rör i dem precis innan servering.
Klyfta citronen.
Servera med citronklyfta och aioli/vegansk aioli eller en vitlökig yoghurtsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0