Citronmelisspesto

Vi kom på något riktigt gott att göra med citronmelissen som håller på att kväva de andra kryddorna i landet, nämligen pesto! Det mesta går ju verkligen att stoppa i pesto, och så var det även med citronmeliss visade det sig. Det blev supergott! Bjäst är ju en lite ovanlig produkt men perfekt som ostersättare när man ska laga veganskt, bryr du dig inte om att det ska vara veganskt så kan du byta ut den mot parmesan.
 
 
Du behöver:
1 l citronmelissblad
3 dl sötmandel
3 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1-1 1/2 dl olivolja
1 dl bjäst (eller parmesan)
salt
peppar
 
Gör såhär:
Skölj och fyll ett litermått med citronmelissblad, inte hårt packat men ändå lite (det är inte så noga).
Skålla mandeln genom att låta den koka i en minut, skölj den sedan med kallt vatten och nyp av skalen.
Lägg blad, mandel, vitlök och citron i en mixer och mixa tills det nästan är slätt, tillsätt oljan under tiden.
Mixa sedan i bjäst och smaka av med salt och peppar.


Kommentarer
Postat av: Hemma Hos Felicia

jag är alltid ute efter att testa nya recept, dethär ser supergott ut!!

Svar: kul att höra, tack!
sarasmatdagar.blogg.se

2018-07-13 @ 15:36:48
URL: http://feliciahblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0