Pizza med chèvre och citronmelisspesto

Ni kanske såg mitt förra inlägg, citronmelisspeston? Vad ska man göra med den då om man inte bara ska ha den på bröd, jo men pizza kanske? Även om det i och för sig också är bröd då. Kall pizza är perfekt utflyktsmat tycker jag, när vi varit på semester i Frankrike köper vi alltid med oss kall pizza från ett bageri när vi ska på utflykt, men det går såklart lika bra att göra det själv och här hemma i Sverige också. Jag körde på pizzakit för bekvämlighetens skull och gjorde dem kvällen innan, så var det bara att packa med dem till utflykten dagen efter!
 
 
2-4 port (beror på om du har något mer matigt till)
 
Du behöver:
1 pizzakit
125 g mozzarella
100 g getost
några färska basilikablad
torkad oregano
 
Gör såhär:
Rulla ut pizzadegen och skär pizzan i mindre bitar, t.ex. 8 st, lägg dem med lite utrymme mellan sig.
Bred ut ett tunnt lager tomatsås på alla och spara en tunn kant runt om så är det lättare att äta sedan på utflykten.
Smula över mozzarellan.
Skär getosten i tunna halvmånar och sprid ut över pizzabitarna.
Klicka på citronmelisspeston.
Toppa med den färska basilikan och smula över lite oregano.
Grädda långt ner i ugnen på 225 grader tills kanterna och osten fått lite färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0