Vegansk och glutenfri banankaka

Jag bakade en väldigt saftig och bra banankaka inför en utflykt här om veckan. Kakan är både glutenfri, vegansk och fri från vitt socker (så länge man väljer sockerfri choklad). Gör kakan i en brödform så är det lätt att skiva upp den sedan.
 
 
Du behöver:
2,5 dl havregryn
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm kanel
1/2 krm salt
1 dl mandel
3 mogna bananer (+ en på att toppa med om du vill)
85 g mörk choklad (ev. vegansk och/eller sockerfri)
2 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl.
Tillsätt vanilj, kanel, salt och mandel och mixa tills mandeln är hackad.
Lägg i bananerna och mixa till en slät smet (fast med mandelbitar kvar).
Hacka chokladen och rör ihop smeten med choklad och bkpulver.
Lägg ett smörpapper i brödformen och klicka i smeten.
Dela den fjärde bananen på längden och tryck ner den i kakan med snittytan uppåt.
Grädda i ugnen i 175 grader i 30-40 min.
Ät den ljummen eller låt den svalna helt, förvara i kylskåp så håller den sig saftig längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0