Auberginegratäng

Det här är verkligen en rätt jag älskar, en relativt enkel gratäng med få ingredienser men ändå så mycket smak. En auberginegratäng passar perfekt ihop med en matig sallad på sommaren, kanske med en vegetarisk biff eller kycklingfilé till om man vill det.
 
 
6 port
 
Du behöver:
1 kg aubergine
2 msk olivolja
5 vitlöksklyftor
3 burkar krossade tomater (1200 g)
basilika
oregano
salt
peppar
 
2 mozzarellabollar (200-250 g)
1-2 dl parmesan
 
Gör såhär:
Skiva auberginen och pensla den med olivolja, salta.
Värm upp olivolja i en kastrull, riv/pressa i vitlöken.
Häll sedan på de krossade tomaterna, smaka av med basilika, oregano, salt och peppar.
Låt tomatsåsen stå och puttra ett tag, mixa den lätt.
Stek auberginen på hög värme tills den fått färg på båda sidor.
Riv mozzarellan i bitar.
Varva sedan tomatsås, aubergine och mozzarella i en ugnsfast form.
Avsluta med mozzarella, riv över parmesan.
Grädda i 200 grader i ca 20 min tills osten smält och fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0