Bruschetta

Det här är en genialt enkel men fruktansvärt god förrätt. Men det gäller att få tag på en bra, smakrik tomat, annars är det ingen idé. Men nu börjar det ju bli säsong för det äntligen! Så lukta och kläm på alla tomater i affären och ta hem den allra bästa, har ni tur kanske det finns fina små körsbärstomater i olika färger till och med, oavsett så kommer detta bli fantastiskt. Och vet ni vad, det är vegansk också!
 
 
2 port
 
Du behöver:
1 vanlig tomat eller en näve små
några kvistar färsk basilika
en skvätt olivolja
salt
peppar
4 skivor baguette
1 vitlöksklyfta
 
Gör såhär:
Hacka tomaten fint och strimla basilikan, lägg i en skål och skvätt över lite olja.
Salta, peppra, blanda och smaka.
Pensla brödskivorna med olja.
Värm upp en stekpanna ordentligt och stek dem tills de fått en frasig yta.
Dela vitlöksklyftan och gnugga snittytan mot brödens stekytor.
Skeda på tomatröran på bröden och servera direkt!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0