Lasagne med varmrökt lax

Nej det blev inte speciellt vackert, men väldigt gott! Och hur smarta är inte glasmatlådor, så praktiskt att man kan göra gratänger direkt i dem och slippa allt kladd och extra disk. Det här är en genial snabblasagne utan bechamel, istället är det creme fraiche i tomatsåsen, perfekt att vardagslyxa med! 
 
 
6 port
 
Du behöver:
350 g fryst hackad spenat
3 dl finstrimlad vitkål
1 stor gul lök
4 dl creme fraiche
800 g krossade tomater
1-2 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
citronsaft
2 tsk sambal oelek
salt
peppar
 
500 g varmrökt lax
ca 250 g torkade lasagneplattor
3 dl riven ost
 
Gör såhär:
Tina spenaten.
Strimla kålen och hacka löken, stek i en stor panna med höga kanter eller i en kastrull.
Rör i spenat, creme fraiche, krossade tomater och mjölk, låt koka upp.
Pressa i vitlök och smaka av med citron, sambal, salt och peppar.
Rensa laxen från eventuella ben.
Varva sedan sås, lax och lasagneplattor i en stor eller 6 små formar, toppa med sås och ost.
Grädda i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0