Grönkålspasta med gorgonzola

Det här är en otroligt snabb och enkel men ack så lyxig och god pastasås, och inget som toppas med rostade pinjenötter kan väl vara fel? Välj bara salvia eller persilja om du vill göra det ännu enklare!
 
 
4 port
 
Du behöver:
50 g pinjenötter
4 port valfri pasta
ca 1 l löst packad hackad grönkål
5 vitlöksklyftor
torkad salvia
färsk persilja
1 grönsaksbuljongstärning
2 dl creme fraiche
200 g gorgonzola
salt
peppar
 
Gör såhär:
Rosta först pinjenötterna i en torr stekpanna, ställ åt sidan.
Koka upp saltat vatten och lägg i pastan.
Ta upp pastan när den är al dente men spara vattnet.
Hacka grönkålen grovt och vitlöken fint, fräs i lite olja och smör.
Låt salvia och persilja steka med, smula i buljongen.
Rör i creme fraiche och ungefär 2 dl pastavatten.
Smula i gorgonzolan och låt den smälta ut i såsen.
Smaka av med peppar och salta eventuellt lite.
Blanda pastan och såsen, strö över pinjenötter vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0