Quorn- & blomkålsgryta med garam masala

Det här blev en riktig höjdargryta som är relativt enkel, gör dubbel sats och fixa matlådor för veckan när du ändå är igång! Jag använde mig av quorn men det går såklart lika bra att byta ut mot tofu eller filébitar från hälsans kök om du vill laga veganskt, eller kycklingbitar om du vill ha det istället.
 
 
4-5 port
 
Du behöver:
2 msk garam masala (kryddbalndning)
1/2 msk gurkmeja
2 msk rapsolja
1 msk smör (eller bara mer rapsolja)
200 g quornbitar/filébitar/kycklingbitar
1 gul lök
500 g blomkål
400 g krossade tomater
3-4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk sambal oelek (eller mer/mindre efter smak)
4 vitlöksklyftor
1 tumme ingefära
250 g fryst bladspenat
2 dl vispgrädde eller kokosgrädde
1 dl mandelmjöl
1-2 msk lime
salt
 
färsk koriander
 
Gör såhär:
Börja med att rosta garam masala och gurkmeja i en varm kastrull.
Häll sedan i olja och smör och rör runt.
Lägg i quornbitarna och låt de fräsa ett tag.
Skiva löken tunnt och bryt blomkålen i buketter, låt det steka med.
Häll på krossade tomater och vatten precis så att allt nästan är täckt av vätska.
Smula i buljong och blanda i sambal.
Riv i vitlök och ingefära.
Lägg på locket och låt det koka ihop i 20-30 min, blomkålen ska vara mjuk.
Tina spenaten och rör i den ihop med grädde och mandelmjöl, låt grytan koka upp igen.
Smaka av med lime och salt.
Servera ihop med ris och/eller vitlöksstekt tunnt bröd, kanske en yoghurtklick, och toppa med färsk koriander.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0