Aioli

Insåg just att jag inte delat med mig av mitt aiolirecept, fast jag äter det nästan varje vecka. Det är min bästa sås tror jag bestämt!
 
 
Du behöver:
2 rumstempererade ägg
2-3 dl rapsolja
1 msk creme fraiche
2-3 vitlöksklyftor
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk citronsaft
salt
peppar
 
Gör såhär:
Dela äggen och lägg äggulorna i en skål.
Använd ballongvisp eller sätt dit ena vispen i en elvisp och vispa ihop gulorna.
Tillsätt oljan droppvis, väldigt försiktigt i början så den inte skär sig, när den börjat få lite krämigare konsistens går det att hälla en skvätt i taget och vispa ut.
Om det skär sig går det att rädda genom att ha en ny äggula i en ny skål och sen lite i taget vispa i det som skurit sig.
När du har tillsatt oljan och är nöjd med konsistensen är det dags för creme fraichen.
Pressa sedan i vitlök och smaka av med dijon, citron salt och peppar.
Voilà!

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0