Kidneybiff Kiev

Detta är en vegetarisk motsvarighet på kyckling kiev som jag hittade i Stora vegetariska kokboken (superrolig kokbok!). Det är alltså en kidneybiff fylld med vitlökssmör. Jag har som vanligt lagt till och tagit bort några ingredienser för att jag tycker att det blir bättre så. Det var väldigt gott men jag tror att min biff låg i pannan lite för länge för en del av smöret hade liksom smält ut och blandat in sig i biffen i stället för att ligga kvar som en klump i mitten. Jag föreslår också att man har lite mer vitlökssmör bredvid att såsa till det med, eller någon annan sås, t.ex. en kall sås med fetaost eller en kryddad majonnäs. Vi plockade fram vanlig majonnäs för att det blev lite för torrt med potatisen annars.
 
 
4 port
 
Du behöver:
 
vitlökssmör:
100 g smör
3 vitlöksklyftor
persilja (om du gillar, jag skippade)
 
biffar:
2 burkar kidneybönor
1 gul lök
1 dl ströbröd
cayennepeppar
basilika
salt
peppar
 
panering:
vetemjöl
ströbröd
1 ägg
 
Gör såhär:
Blanda smöret med pressad vitlök och finhackad persilja.
Lägg ut det på en bit plastfolie och forma det till en rulle med ca 4 cm i diameter.
Plasta sedan in den och lägg den i frysen.
Mosa bönorna eller mixa dem med mixerstav, blanda i 1 dl ströbröd.
Finhacka löken och stek den i en skvätt olja, lägg sedan i bönorna i stekpannan också.
Krydda med lite cayenne, bara lite för det ska inte bli starkt, basilika, salt och peppar och smaka av.
Låt det sedan svala och forma det till fyra bulliga biffar.
Häll upp mjöl, ströbröd och uppvispat ägg i varsin skål.
Ta fram vitlökssmöret och skär det i skivor som går att trycka in i biffarna (för mig gick inte allt åt).
Gör sedan en grop i biffarna, tryck i smöret och täck ordentligt med smet.
Vänd dem först i mjöl, sen i ägget och sist i ströbrödet, se till att de är ordentligt täckta runt om.
Stek dem i smör eller olja tills paneringen fått fin färg.
Jag stekte sparris i vitlökssmöret som blev över och serverade till ihop med en sallad, ugnsrostad potatis och morot samt majonnäs.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0