Tonfisksallad

Nu är vi tillbaka på min frankrikeresa där vi en dag åkte trampbåt i en stor vattenfylld canyon. Vi hade såklart med oss matsäck på båten och den här dagen blev det en bit pizza som vi köpt på bageriet i hembyn samt en tonfisksallad som blev himla god!
 
 
Du behöver:
salladsblad t.ex. maché och ruccola
körsbärs-/miniplommontomater
1 liten gul lök
5 cm zucchini
1 avocado
2 ägg
1 burk tonfisk
pecorino eller annan ost du gillar
 
Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 msk balsamvinäger
en skvätt citronsaft
några droppar tabasco
salt
peppar
 
Gör såhär:
Blanda ihop dressingen.
Koka äggen till önskad hårdhet.
Skölj salladsbladen och dela tomaterna.
Skiva löken supertunnt.
Skölj zucchinin och skiva den, använd en potatisskalare för att få tunna skivor.
Tärna avocadon och vänd den i citronsaft så att den håller sig grön och fin.
Tärna ost och häll av vattnet/oljan från tonfisken.
Skala och skär äggen i bitar.
Blanda ihop allt och häll på dressingen.
 

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0