Vegetarisk sushi - nigiri med omelett

Omelett är ju något som man ändå har lagat några gånger, men såhär hade jag aldrig gjort det förut. Med soja och utan kryddor. Men man vill ju göra sushi traditionsenligt så det var bara att motstå pepparinpulsen och köra på, gott blev det i alla fall! Använd dig av samma ris som till maki, totalt blir det ca 50-70 nigiribitar om du kokar 500 g ris.
 
 
10 bitar
 
Du behöver:
sushiris
1/2 noriark
2 ägg
1 tsk socker
1 msk soja
 
Gör såhär:
Använd dig av risreceptet härifrån.
När riset har svalnat helt rullar du dem till små avlånga bollar.
Ha en vattenskål till hands som du kan doppa händerna i medan du rullar, riset är väldigt klibbigt.
Klipp noriarket i tunna strimlor.
Vispa ihop ägg, socker och soja.
Häll 1/3 av smeten i en liten stekpanna med lite olja i.
När undersidan har lite stekyta fast ovansidan fortfarande är klibbig rullar du ihop den till en rulle.
Lyft den med stekspaden och häll i 1/3 till av smeten i pannan, lägg rullen ovanpå på ena sidan.
Upprepa ihoprullningen så att omelettrullen blir tjockare.
Gör sedan samma sak med den siste tredjedelen smet.
Låt omelettrullen svalna och skär den sedan i cm-tjocka skivor.
Lägg en omelettskiva ovanpå varje risbit.
Sätt noristrimlan runt nigirin och blöt ändarna i vatten så att de fäster.
Servera ihop med andra sushibitar, soja, wasabi och lite inlagda grönsaker (t.ex. ingefära och rödlök).
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0