Mozzarellafyllda färsbiffar

Jag äter inte kött speciellt ofta men ibland händer det, och då vill jag såklat att det ska vara något speciellt och inte bara någon tråkig grillkorv eller så. Därför fyllde jag mina nötfärsbiffar med basilika och mozzarella, och oj så gott det blev. Har inte provat detta med sojafärs men kan tänka mig att det går bra det med, får bli ett försök med det en annan gång! Till detta gjorde jag en ljummen bulgursallad som var väldigt lik denna couscoussallad.
 
 
4 port
 
Du behöver:
800 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
2 klyftor vitlök
2 msk ströbröd
2 msk grädde
1 msk dijonsenap
1 förp mozzarella
färsk basilika
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
Hacka löken fint och stek den lätt.
Blanda nötfärsen med ströbröd, grädde och ägg.
Rör i löken och pressa i vitlöken.
Krydda färssmeten med dijonsenap, salt och peppar.
Skiva mozzarellan i 12 lika stora skivor, hacka basilika.
Forma 24 tunna biffar, lägg sedan mozzarella och basilika på hälften av dem. Lägg sedan på de andra biffarna och kläm ihop i kanterna så att mozzarellan inte smälter ut vid stekning.
Stek några minuter på varje sida i ordentligt med smör.
Servera sedan ihop med t.ex. couscous- eller bulgursallad och en sås gjord på yoghurt, ajvar, chili, salt och peppar.
 

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0