Semifreddo

Här kommer min valborgsefterrätt, det blev en semifreddo efter Jamie Oliver. Det här gjorde jag mycket när jag var yngre med massa olika smaksättningar, det bästa var med krossade polkagrisar och mörk choklad vill jag minnas. Den här gången blev det dock en mer klassisk Jamiesmaksättning, men man kan ha i precis vad man vill! Semifreddo betyder alltså semifrusen så den ska inte vara lika hård som glass.
 
 
4 port
 
Du behöver:
2 ägg
1 msk socker
2 1/2 dl vispgrädde
maltesers
maräng
mandelspån
hallon
 
Gör såhär:
Dela äggen, vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna ihop med sockret tills det är pösigt.
Vispa grädden.
Rör i vad du tycker är lagom av maltesers, maräng, mandelspån och hallon i grädden.
Vänd sedan i äggsmetarna försiktigt.
Lägg upp i en form och frys i ca 2 h.
Ta fram semifreddon ett tag före servering för att det ska tina lite.
Lägg upp i skålar och lägg på lite topping.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0