Slät rödbetssoppa

Förra veckan var jag sjuk och då lagade jag den här värmande lena soppan, man kan såklart äta den om man är fullt frisk också, för god är den! Till detta slängde jag ihop en yoghurtröra med äpple och pepparrrot, det passade superbra till!
 
 
4 port
 
Du behöver:
500 g rödbetor
250 g potatis
1 gul lök
2 grönsaksbuljongtärningar
10-13 dl uppkokt vatten
2 vitlöksklyftor
1 dl havregrädde (eller annan grädde)
1 tsk citronsaft
salt
peppar
 
Yoghurt med äpple och pepparrot:
3 dl yoghurt/soyghurt
1 äpple (gärna rött)
1-2 tsk pepparrot på tub
salt
peppar
 
Gör såhär:
Skala och tärna potatis och rödbeta.
Hacka löken och fräs den i en skvätt olja i en kastrull.
När löken är genomskinlig, rör i potatis och rödbeta.
Smula sedan i buljongen och häll på vattnet, låt koka under lock tills allt är mjukt, ca 20 min.
 
Medan soppan kokar kan du göra yoghurtsåsen.
Skala och riv äpplet, blanda i yoghurten och smaka av med mängden pepparrot, salt och peppar.
 
Hacka vitlök och rör i i soppan.
Mixa den slät och rör i grädden.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0