Vegetarisk paella

Paella är ju så himla gott! Kanske lite proteinfattigt, men ingen dör ju av att äta lite lite protein en middag. Och vill man så går det superbra att blanda i både kikärtor, bönor och linser om man vill! Och grönsakerna går också att variera massor, jag tycker att skivor av majskolvar passar väldigt bra till fast det hade jag inte med den här gången. Och pricken över i är aiolin, jag har recept både på aioli med ägg och vegansk aioli!
 
 
4 port
 
Du behöver:
3 dl ris
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
ca 8-10 dl vatten
ev 2 dl vitt vin (går att hoppa över)
2 buljongtärningar
0,5 g saffran
salt
peppar
10 champinjoner
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 stor morot
20 oliver (gärna med kärnorna kvar)
5 stora frysta broccolibuketter
2 nävar sockerärtor/haricots verts
100 g körsbärstomater
 
1 citron i klyftor
 
 
Gör såhär:
Koka 10 dl vatten och rör ut buljongen i det.
Hacka och stek löken i en skvätt olja i en stor vid stekpanna.
Pressa i vitlöken i pannan och häll i riset.
Rör om och blanda i saffranet, tillsätt sedan oliverna och vinet eller 2 dl av buljongen.
Späd efter hand med buljongen, all vätska kanske inte behövs.
Skölj, rensa och skär paprika och champinjoner i bitar och stek dem i en panna bredvid, salta och peppra.
Skala och slanta moroten och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg sedan moroten i stekpannan med svamp och paprika.
Koka broccolin mjuk och skär den i mindre buketter, lägg även den i pannan med grönsaker.
Koka och lägg även sockerärtorna/haricots vertsen i grönsakspannan.
När riskornen är mjuka igenom är det dags att salta och peppra, tillsätt även lite mer vatten om det är för torrt.
Blanda sedan i grönsakerna och tomaterna i riset och servera direkt ihop med aioli och citronklyftor!

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0