Vegansk aioli

Det här blir så himla gott och likt "vanlig" aioli. Dessutom har man inga äggvitor över som man måste hitta på något med. Jag använder sojamjölk och jag har hört att det bara fungerar med just det och inte någon annan växtmjölk. Det är citronsaften som gör att den tjocknar så den är viktig, och vill man göra majonnäs och inte aioli så är det bara att hoppa över vitlöken. Portionantalet beror lite på om man är en såsperson eller ej, hemma hos mig räcker den här mängden max till tre personer t.ex.
 
 
ca 3 dl (2-4 port)
 
Du behöver:
1 dl sojamjölk
2 dl rapsolja
2 tsk-1 msk citronsaft
2 tsk-1 msk dijonsenap
1-2 klyftor vitlök
salt
peppar
 
Gör såhär:
Häll upp mjölken i en skål, gärna med höga kanter så slipper du skvätta så mycket.
Mixa den med stavmixer för att värma upp den lite.
Droppa/häll försiktigt i 1 dl av oljan medan du mixar.
Tillsätt sedan 2 tsk citronsaft och mixa i mer olja tills du är nöjd med konsistensen.
Smaka av med dijonsenap, pressad vitlök, salt, peppar och ev. mer citronsaft tills du är nöjd.
Sen är det bara att smaska på!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltså tack! Verkligen! Det var helt otroligt gott! :D

2017-04-23 @ 14:35:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0