Chokladmaränger

En enkel grej om man har äggvitor över: köp blockchoklad och sväng ihop en superbillig efterrätt i stället för att bara spola bort vitorna!
 
 
ca 15 st
 
Du behöver:
3 äggvitor
1/2 dl socker
100-200 g mörk choklad (beror på hur chokladtokig man är, jag gjorde på 200 g)
 
Gör såhär:
Smält hälften av chokladen i ett vattenbad. 
Häll upp äggvitorna i en skål, börja vispa och tillsätt sockret.
Vispa tills det är stelt och inte glider omkring i bunken när du vickar på den.
Hacka resten av chokladen och blanda ner det i marängsmeten.
Ringla sedan i den smälta chokladen utan att röra om.
Klicka ut det på en bakplåtsklädd plåt i så stora klickar som du vill.
Grädda långt ner i ugnen i 1 1/2-2 timmar i 150 grader.
Ställ svalt innan servering så att chokladen stelnar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0