Fisksoppa med saffran

En fisksoppa smaksatt med saffran är ju en riktig klassiker och här kommer receptet på min variant! Extra festligt blir det med en klick aioli och ett gott bröd till. Så himla gott, värmande och mustigt såhär på senvintern!
 
 
4 port
 
Du behöver:
400 g vit fisk, färsk eller fryst
500 g räkor med skal, färska eller frysta
1/2 purjolök
1 liten fänkål
smör
400 g potatis
200 g morot
200 g zucchini
1/2 dl tomatpuré
1 dl vitt vin
3 msk fiskfond
1 1/2 l vatten
1/2 g saffran
3 dl grädde
citronsaft
salt
peppar
persilja
 
Gör såhär:
Börja med att ta fram fisk och räkor så att de tinar om de är frysta.
Skala räkorna och ställ in dem i kylen tills de ska i soppan.
Skölj och skiva purjolök, skär fänkål i bitar.
Fräs det i en stor kastrull.
Skär potatis, morot och zucchini i bitar och låt det fräsa med i kastrullen.
Klicka sedan i tomatpuré som gärna får steka med.
Häll sedan på vin, fiskfond och uppkokt vatten och rör runt.
Rör i saffran och lägg på locket, låt koka på medelvärme tills alla grönsaker är mjuka.
Skär fisken i bitar och rör i dem, häll i grädden och stäng av värmen.
smaka av med citron, salt och peppar.
Häll upp soppan och fördela räkorna på tallrikarna, toppa med persilja och en klick aioli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0