Gräddig tofupasta

Det bästa köksknepet jag tog med mig från att ha jobbat i kollokök är att använda matberedare, det sparar så otroligt mycket energi, tid och kladd. Det går lika bra att baka bröd som att mixa ihop smet till vegetariska biffar i den. Den här gången gjorde jag en pastasås där jag rev allt i matberedaren på under 1 minut. Sedan var det bara att koka ihop det till en urgod sås! Givetvis går det bra att riva/hacka grejerna till den här såsen för hand också om det passar en bättre! Mitt bästa tips när det kommer till tofu, som jag alltid tjatar om, är att köpa några förpackningar och sedan frysa in dem. Då finns det alltid att plocka fram på morgonen så har det tinat till middagen. Dessutom blir konsistensen mycket bättre och det är mycket enklare att pressa ur vätskan så att tofun sedan istället tar till sig smak av kryddor eller marinad!
 
 
6 port
 
Du behöver:
1 stor gul lök
400 g champinjoner
400 g fast tofu
4 vitlöksklyftor
250 g haricots verts (frysta eller färska)
1 dl vitt vin
1 dl grädde (eller soja/havregrädde)
1 dl mjölk (eller soja/havremjölk/grädde)
1 tärning svampbuljong
2 msk dijonsenap
1-3 tsk mörk soja
1-3 tsk sambal oelek
citronsaft
salt
peppar
persilja
 
Gör såhär:
Skala lök, skölj champinjonerna och pressa ur så mycket vätska det går ur tofun.
Sätt i en medelgrov rivplatta i matberedaren, skär allt i lagom stora bitar så att det går ner och sedan river du bara ner allt, alternativt river alla ingredienser för hand.
Häll en skvätt olja i en kastrull eller stekpanna med kanter, fräs sedan rivet och låt det vätska ur och få lite färg under omrörning.
Rör i haricots vertsen.
Häll på vin, grädde och mjölk och rör runt, låt puttra på låg värme.
Smula i buljongen.
Smaka av med dijonsenap, soja och sambal oelek så att det blir lagom starkt för dig och de du ev. ska bjuda på maten.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera med pasta och toppa med persilja vid servering.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0