Fylld pasta med rödbetor och chèvre

Nu tänkte jag bjuda på ett recept på hemmagjord pasta med rödbetsfyllning. Mitt tips gällande ost är att gå till en riktig ostaffär och be om en chèvre där, själv fick jag tag på en fantastisk dansk ekologisk ost på det viset. När du ändå är ute på stan - titta in på systemet, nämn rödbeta och getost (för vem kan uttala chèvre liksom?), köp sedan vinflaskan de ger dig. Svårare än så behöver det inte vara att matcha vin till maten. Receptet är för fyra varmrätter men det går aldeles utmärkt att servera som åtta förrätter, jag har själv provat och då ser det ut som på bilderna.
 
 
4 port
 
Du behöver:
1 sats pastadeg
250 g rödbeta
75 g chèvre
1 vitlöksklyfta
citronsaft
salt
peppar
 
100 g pinjenötter eller hackad mandel
ev. körsbärs-/babyplommontomater
25 g smör
ruccola
parmesanost
 
Gör såhär:
Skölj rödbetorna och koka dem mjuka.
Skala dem och mixa sedan till en slät röra.
Mixa i getost och vitlök, smaka sedan av med citron, salt och peppar.
Kavla ut pastan tunnt och stansa/skär ut runda former med exempelvis ett glas.
Lägg en klick röra på hälften av rundlarna, blöt fingret och stryk vatten längst kanten, lägg sedan på en rundel utan fyllning och tryck till runt om med en gaffel så att ingen fyllning kan läcka ut.
Koka sedan i saltat vatten i ca 3 min.
Rosta under tiden pinjenötterna eller den hackade mandeln i en torr stekpanna.
Smält smöret.
Lägg upp pastan på tallrikar, häll på smör, toppa med pinjenötter eller mandel, ev. tomater, ruccola och parmesan.
 

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0